In het artikel van PWnet wordt het volgende beschreven: een goede onboarding is essentieel voor een succesvolle loopbaan binnen de organisatie.

Wat is hierbij van belang:

Compliance – Wat zijn de basisregels waar iedereen zich aan dient te houden?

Clarification – Wat is de rol van de nieuwe medewerker?

Culture – Iedereen moet bekend zijn met de missie, visie en waarden van de organisatie.

Connection – Elke organisatie kent zijn groepen, subgroepen en netwerken. Zorg dat nieuwe werknemers de sociale structuur van de organisatie kennen en er ook bekend mee zijn

Het is dus van groot belang dat een nieuwe werknemer actief wordt betrokken op alle facetten in het onboardingsproces.

De fase ervoor

Maar het begint al bij de fase hiervoor, de kennismaking tussen werkgever en werknemer. Transparantie geven door het exact overbrengen van de culture fit, value fit en sociale aspect van een organisatie naar de kandidaat en visa versa. Dit zijn enkele waardevolle elementen van werkgeluk waar wij op matchen vanuit recruitment.

Wanneer een net gestarte medewerker zich geen culture of value fit ervaart, dan is dat een voorbode voor vertrek of demotivatie. Met andere woorden, een tekort aan werkgeluk. Mensen vinden het belangrijk om te integreren in het sociale netwerk van de organisatie, connecties te leggen en efficiënt samen te werken. Zich comfortabel voelen en weten dat ze geaccepteerd zijn door hun collega’s en leidinggevenden. Als je de toekomstdromen die je bij aanvang tijdens de werving creëert ook daadwerkelijk waar kan maken, dan levert je dat betrokken werknemers, betere prestaties, meer resultaat, werkgeluk en dus ook minder verloop op.

Creëer meer werkgeluk

Denk dus niet alleen na hoe je als organisatie het onboardingsproces optimaal wilt laten verlopen, maar straal uit wie je als organisatie nu echt bent. Neem de verantwoordelijkheid om er echt een succes van te maken als je nieuwe werknemers binnen je organisatie verwelkomt. Kom je verwachtingen na in de werkelijkheid, zo creëer je meer werkgeluk!

Neem contact op met YMPACT als je een match wilt op basis van werkgeluk.

Contact Us

Laat hier je bericht achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Marcus Börner Transparantie in Recruitment Managing Happiness ProcessVerander Quotient